THE BEST FOR YOU |

כל מה שחשוב לדעת על מחלות חניכיים

M60 מרכז כירורגי לרפואת חניכיים והשתלות דנטליות בחיפה, מעניק מגוון רחב של טיפולי רפואת חניכיים (פריודונטיה) מתקדמים ומורכבים, מספק מענה מקצועי ופתרונות איכותיים הן בכירורגיה והן של השתלות שיניים בסטנדרטים הרפואיים הגבוהים ביותר באמצעות הטכנולוגיות ומגוון שיטות וטכניקות הטיפול המתקדמות ביותר עם אבחון מקיף של מצבכם כדי להחזיר לכם את בריאות החניכיים ומשנן תקין עם יכולת תפקודית מלאה ואיכותית גם במקרים מורכבים. כל טיפולי רפואת החניכיים במרכז ניתנים ע"י ד"ר ליביה יוסף D.M.D, פריודונטית מומחית לרפואת חניכיים וכירורגיה להשתלות דנטליות.

מהם מחלות חניכיים?

מחלות חניכיים הן תופעה נפוצה מאוד בקרב האוכלוסייה הבוגרת ולמעשה כ-80% מהאוכלוסיה הבוגרת סובלים ממנה. מחלות חניכיים הן מחלות זיהומיות אשר נגרמות ע"י חיידקים שכתוצאה מכך נפגעות הרקמות אשר מקיפות ואוחזות את השן. בשלב מתקדם יותר של המחלה מתפתחת דלקת כרונית העלולה להוביל להתנתקות החניכיים מהשן כך שהסיבים שמחברים את השן לעצם הלסת נהרסים והעצם סביב השורש הנושאת את השן נספגת. במצב זה השן עלולה להשתחרר או ליפול.

אולם רבים מבחינים במחלת חניכיים בשלבים מאוחרים יותר של המחלה מכוון ורוב מחלות החניכיים הן מצבים כרוניים שאינן מלווים בכאב או אי נוחות אלא רק במקרים מתקדמים, על אף שאבחון מוקדם עשוי לייתר את הצורך בניתוח חניכיים או אף אובדן שיניים. 

מחלות חניכיים

מחלת חניכיים היא למעשה הסיבה העיקרית לאובדן שיניים וללא טיפול עלולה המחלה לגרום לאובדן שיניים מוחלט.

חשוב לדעת כי למחלות חניכיים ישנם השפעה על התפקוד והאסתטיות של מערכת הלעיסה ולמעשה הטיפול במחלות חניכיים מהווה את הבסיס לכלל הטיפולים הדנטליים, משום שבהעדר שליטה על מחלת חניכיים, שאר הטיפולים נועדו לכשלון. בנוסף, חשוב להקפיד על היגיינת הפה שהינה חיונית לא רק למניעת מחלות חניכיים ולשמירה על מראה אסתטי, אלא גם לטובת הבריאות הכללית.

בשנים האחרונות מחקרים מלמדים כי נמצא קשר בין מחלות חניכיים לבין מחלות סיסטמיות אחרות כמו מחלות לב, סוכרת, שבץ מוחי ואף בעיות פוריות ועוד. לכן, כחלק מאבחון מחלת החניכיים חשוב להסביר מה הוא המצב הבריאותי של המטופל.

מהם גורמי הסיכון למחלות חניכיים?

גורם עיקרי למחלות חניכיים הינו הצטברות של רובד חיידקים הנוצר באופן מתמיד על גבי השיניים בדפנות וכן, רובד שאינו מוסר מסתייד והופך לאבנית. כאמור, מצב המטופל משפיע על מחלת החניכיים והינה מחריפה יותר בקרב חולי סכרת ומחלות סיסטמיות אחרות. גורמים נוספים הם עישון, עקב שחזורים לקויים של כתרים וסתימות, שחיקת שיניים ושימוש בתרופות המשפיעות על מצב החניכיים.
בנוסף, קיימת נטייה גנטית לפתח מחלות חניכיים אך הגורם שהכי משפיע הוא חוסר הקפדה על שמירת היגיינת פה המטופל.

שלבי והתפשטות המחלה

בשלב המוקדם של מחלת החניכיים מצטברים חיידקים ואבנית המפתחים דלקת חניכיים כאשר בשלב זה, הנזק עדיין הפיך וניתן לריפוי ע"י טיפול כולל לשמירת גהות הפה והסרת אבנית. מחלת חניכיים זו לרוב ללא כאבים ועלולה להתבטא בריח רע בחניכיים, החניכיים מתנפחים, מופיעה אדמומיות ואף דימום מקומי בעת צחצוח השיניים או באופן ספונטני לדוגמה בעת אכילה של תפוח ומאכלים קשים.

בשלב מתקדם יותר של מחלת החניכיים מתפתחת מחלה כרונית שגורמת לנזק בעצם הלסת ולסיבים התומכים בשיניים. כותרת השן נחשפת ונראית ארוכה יותר, החניכיים אדומות, נפוחות, דלקתיות ומתרחשת נסיגת חניכיים, תזוזת של השיניים ממקומן ועד לאובדן שיניים שכל אלה עלולים להגרם כתוצאה מחוסר טיפול מיידי.

מחלות חניכיים

סימנים למחלות חניכיים:

  • ריח רע מהפה.
  • חניכיים נפוחים.
  • אדמומיות ורגישות בחניכיים.
  • דימום מהחניכיים בעת צחצוח ומגע.
  • נסיגת חניכיים וחשיפת שורש השן.
  • הפרשה מוגלתית מהחניכיים.
  • יצירת מרווחים בין השיניים.
*במידה וחלק מסימנים אלו מופיעים חייגו אלינו עוד היום וקבעו תור לד"ר ליביה יוסף D.M.D, פריודונטית מומחית לרפואת חניכיים וכירורגיה להשתלות דנטליות.
זכרו! אחת הבעיות הבולטות במחלות חניכיים הן שאינן מלוות בכאב ולרוב אינכם מודעים לתהליך ההתפתחות של המחלה ולכן, חשוב להקפיד על ביקורת אצל השיננית וביקורת תקופתית אצל רופא השיניים שימנעו הידרדרות ומצבים בלתי הפיכים.
להוביל קידמה וחדשנות דנטלית באמצעות עוצמה טכנולוגית
להוביל שינוי דנטלי תוך חתירה למצוינות
להוביל פעולה משולבת של בטיחות, איכות, גמישות ונראות בסטייל
הקודם
הבא

לפגישת ייעוץ, אנא מלאו את פרטיכם ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם!